Održana prva edukacija u sklopu projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’

19. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održana prva edukacija u sklopu projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’


Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je u srijedu 17. veljače 2021. godine prvu edukaciju o horizontalnim temama u sklopu projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’.

Prva odrađena tema bila je ‘Komunikacija sa starijim osobama i umirovljenicima’, a predavač je bio Nebojša Buđanovac po struci psihoterapeut.

Edukacija je održana s ciljem educiranja sudionika o pristupu prilikom komunikacije sa starijim osobama. Sudionici su upoznati s karakteristikama starenja, što je bitno za uspješnu komunikaciju sa starijima osobama te kako reagirati kada je osoba pogođena kriznim događajem. Znanje će sudionici moći iskoristiti u svakodnevnom radu sa starijim osobama, te su zaključili kako će im ova edukacija olakšati rad.

Na edukaciji je sudjelovalo 10 osoba, zaposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te predstavnice partnera Grada Koprivnice i Centra za socijalnu skrb Koprivnica. Nakon predavanja svaki sudionik je dao svoj doprinos kroz doživljeno iskustvo na zadanu temu što će se iskoristi za poboljšanje modela rada i primjenjivati u novom Centru za pomoć u kući Koprivnica.

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobren je projekt ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’, u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. srpnja 2020. godine u iznosu od 14.884.891,35 kuna s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od 15. svibnja 2020. godine do 15. svibnja 2023. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a projektni partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

Facebook Comments