Održana predstava „Boris slavi rođendan“ u sklopu projekta „I ja odvajam!“

16. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Križevci Održana predstava „Boris slavi rođendan“ u sklopu projekta „I ja odvajam!“


Dana 12. travnja 2019. godine održana je predstava „Boris slavi rođendan“ u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci. Organizirana je u sklopu projekta „I ja odvajam!“ kojeg provodi Grad Križevci, sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europske Unije, Kohezijskog fonda.

Predstavi su prisustvovala djeca predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Križevci te djeca nižih razreda križevačkih osnovnih škola koja su imala prilike upoznati Borisa, njegovu obitelj i obitelj Kantić te naučiti sve tajne odvajanja i recikliranja otpada u gradu. Kako jedna obitelj prilikom organizacije proslave rođendana može doprinijeti očuvanja okoliša djeca su naučila na zabavan način kroz smijeh i igru.

I ja odvajam!“ projekt je kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima. Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 85% odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

prigorski.hr