Održana manifestacija “Sačuvajmo zdrave dojke”

10. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održana manifestacija “Sačuvajmo zdrave dojke”

Željko Lukunić/PIXSELL


U organizaciji udruge P.I.N.K. life – Pogled iz novog kuta i časopisa Story, u subotu je na zagrebačkom Cvjetnom trgu održana manifestacija “Sačuvajmo zdrave dojke” radi informiranja javnosti o važnosti redovitog pregleda i samopregleda dojki.

Udruga ističe kako je, uspoređujući posljednje statistike, broj umrlih od raka dojke u Hrvatskoj u padu, ali i dalje svi trebaju zajedno raditi na tome da se broj umrlih maksimalno smanji.

Zbog pandemije koronavirusa, ove godine izostala je tradicionalna ružičasta povorka, a modna revija održana je na krovu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Modnu reviju nosile su članice Udruge P.I.N.K. life uz pratnju osoba iz javnog života koji su nosili modele hrvatskih modnih dizajnera.

“Naše gospođe koje se liječe od karcinoma i ove godine su bile glavne zvijezde, jer ovo je događanje tu za njih. Svakodnevno se trudimo svojim radom biti im podrška u teškoj borbi, one su naša inspiracija i želja nam je da svi zajedno ustrajemo u osvještavanju javnosti o važnosti preventivnih pregleda“, izjavila je predsjednica Udruge Nives Moric.

Na Cvjetnom trgu u inicijativu su se uključili i građani, donirajući za rad Udruge te su se priključil i projektu “Pink Ribbon” koji magazin Story radi s dm-om, a gdje kupovinom jednog od označenih proizvoda dm donira kunu od prodanog primjerka za kupovinu histeroskopa i daljnje aktivnosti i rad udruge P.I.N.K. life.

Akcijom se želi potaknuti žene na redovite preventivne preglede i liječenje po svjetskim standardima.

(Hina)

Facebook Comments