Održana komemoracija za Pavla Gažija

22. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održana komemoracija za Pavla Gažija


Komemoracija za Pavla Gažija, počasnog građanina grada Koprivnice održana je u ponedjeljak u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Uz kćeri Katarinu Gaži Pavelić i Sonju Gaži Prpić prisutni su bili Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća; Mišel Jakšić, gradonačelnik grada Koprivnice i saborski zastupnik; Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke; zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te Ratimir Ljubić zamjenik župana.

Više od naših riječi danas govore dijela Pavla Gažija. Koliko sam ga ja poznavao, on je bio tih čovjek ali njegova djela glasno govore.

komemoracija_pavle_gazi_05

Svojim djelovanjem iza sebe je ostavio puno bolji svijet, a mi ga ne bismo smijali u tome razočarati – kazao je Ivan Pal predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Zahvalu Pavlu Gažiju uputio je i Mišel Jakšić, gradonačelnik i saborski zastupnik.

– Pavle Gaži pokazao nam je koliki može biti snažan značaj jednog čovjeka za budućnost jedne kompanije, za budućnost jednog kraja. On je najduže u povijesti vodio našu kompaniju i uspoređujući brojke možemo vidjeti koliki smo imali porast i u novostvorenim rednim mjestima, ali i ono važnije koliko se novih pogona novih proizvoda za njegovog vodstva produciralo, a kruna svega je Vegeta – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik i saborski zastupnik te istaknuo i nemjerljiv doprinos Pavla Gažija osim za gospodarstvo i za kulturni te društveni razvoj grada i okolice.

komemoracija_pavle_gazi_10

Ispred obitelji okupljenima se obratila kći Katarina Gaži Pavelić.

– Nema velikih i malih ljudi. Ima ljudi koji imaju viziju i koji se bore ostvariti ju. Takav je bio naš otac. On je ovaj grad i milu Podravinu vidio kao jaku i snažnu, zbog toga nikada nije ponizno kročio ispod zvijezda – rekla je Katarina Gaži Pavelić.

Okupljeni su se upisali i u knjigu žalosti koja je bila postavljena ispred Gradske vijećnice.

komemoracija_pavle_gazi_12 komemoracija_pavle_gazi_11 komemoracija_pavle_gazi_09 komemoracija_pavle_gazi_08 komemoracija_pavle_gazi_07 komemoracija_pavle_gazi_06 komemoracija_pavle_gazi_04 komemoracija_pavle_gazi_03 komemoracija_pavle_gazi

Facebook Comments