U povodu devete obljetnice smrti Nevenke Topalušić, hrvatske heroine, u Vrbovcu je održana komemoracija.

Na njenom grobu na Gradskom groblju u Vrbovcu pored obitelji, bio je nazočan i Anto Zelić, poseban savjetnik Tome Medveda, podpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, njezini suborci – članovi Hrvatskog časničkog zbora, Branko Gačak, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Hrvatske te Marko Belošević, zamjenik gradonačelnika grada Vrbovca.

Vijenci su položeni i zapaljene svijeće i pored spomen obilježja Hrvatska kocka te je služena sveta misa zadušnica u župnoj crkvi Svetog Vida.

Podsjetimo da je Nevenka Topalušić preminula 22. listopada 2014. za vrijeme braniteljskih prosvjeda u Savskoj ulici u Zagrebu. Trg ispred Ministarstva hrvatskih branitelja danas nosi njezino ime.

Na njenom grobu stoji tekst:

“Ostavila si tragove koji se ne brišu i dobrotu koja se pamti. Tvoja plemenita duša, veliko srce i častan život zaslužuje da te vječno poštujemo i nikad ne zaboravimo.“

Nevenka Topalušić rođena je 1954. u Gradecu. Bila je braniteljica Domovinskog rata i medicinska sestra u 51. Samostalnoj bojni Vrbovec, a poslije i pripadnica II. gardijske brigade „Gromovi“.

Teško je ranjena u akciji Una 1995. kad je ranjen i njezin sin Dubravko. Narednica Nevenka Topalušić bila je 100-postotni ratni vojni invalid.

– Naša Nevenka, ukazivala nam je što znači biti domoljub i što znači biti hrabar – rekao je na grobu njezin ratni zapovjednik Branko Gačak.

nevenka topalušić (2) nevenka topalušić (3)