U Društvenom domu Sveta Ana održana je izborna skupština Udruge žena Svetojanke.

Dosadašnja predsjednica Natalija Miletić razriješena je dužnosti, a za novu predsjednicu je izabrana Martina Račan.

U izvještajnom dijelu skupštine dosadašnja predsjednica Natalija Miletić istaknula je kako su članice tijekom godine radile na uređenju mjesta, pripremale su zlevanku i okrjepu za sve izletnike tokom godine, a jedan od prioriteta rada udruge je i dalje prezentacija Svetojanske zlevanke, te prezentacija Svete Ane kao turističkog odredišta uz pomoć Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Nova predsjednica Martina Račan zahvalila se članicama na ukazanom povjerenju, najavila je nove projekte i aktivnosti udruge te je naglasila kako je sa svojim radom već krenula. Prvo događanje u mjestu je Advent u Svetoj Ani, a nakon adventa kreću pripreme za ovogodišnju manifestaciju Kolinje 2022.

janči

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je sve okupljene i čestitao je Svetojankama na dosadašnjem radu i novoj predsjednici na imenovanju, te je istaknuo kako je činjenica da je Sveta Ana veliki turistički potencijal.

-Planiramo i dalje ulagati u razvoj turističkih potencijala Svete Ane. Suradnja Grada, Udruge Svetojanke i stanovnika Svete Ane je jako dobra, što je iznimno važno za realizaciju projekata jer su za razvoj turističkog potencijala najvažniji ljudi- rekao je gradonačelnik.

Novoj predsjednici na imenovanju čestitali su i predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana Veljko Miletić te predsjednik DVD-a Sveta Ana Ivan Pajtak. Ovom prilikom članice su povodom dana sv. Kate uručile cvijeće svim Katicama i Katarinama.

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za 2021. godinu koja su jednoglasno usvojena, a skupštinu su svojim prisustvom uveličali brojni gosti, mještani Svete Ane i članovi Mjesnog odbora Svete Ane.