Održana edukacija iz prve pomoći i tečaj realističnog prikaza ozljeda Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

10. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održana edukacija iz prve pomoći i tečaj realističnog prikaza ozljeda Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije


Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju iz prve pomoći za voditelje podmlatka i mladih, kao pripremu za školska natjecanja koja će se održati u ožujku. Edukacija je provedena 7. i 8. siječnja 2022. godine u Varaždinskim Toplicama i na njoj je sudjelovalo 18 voditelja podmlatka i mladih iz županijskih osnovnih i srednjih škola. Ujedno je za 10 osoba održan tečaj za realistični prikaz ozljeda, a šminkeri su bili i manekeni za vježbu prve pomoći voditeljima.

Edukaciju iz prve pomoći vodili su dr. Ana Evačić i dr. Dominik Lončar, koji su licencirani predavači prve pomoći u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica. Tečaj realističnog prikaza ozljeda održale su djelatnica GDCK Koprivnica Božica Gašpar i volonterka Vesna Sertić, koje i inače pripremaju prikaz ozljeda na natjecanjima. Svi polaznici edukacije primili su potvrde o završenoj edukaciji, prema Pravilniku o edukacijama Hrvatskog Crvenog križa.

Gradska natjecanja mladih HCK održat će se 19. ožujka, međužupanijsko će biti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 9. travnja, a državno natjecanje u Zagrebu 14. svibnja.

Prva pomoć 3 Prva pomoć 5 Prva pomoć 7 Prva pomoć 10 Prva pomoć 12 Prva pomoć 16