Održana je 2. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca. Središnja tema rasprave bila je vezana za raseljene osobe iz Ukrajine.

Marko Belošević, načelnik Stožera Civilne zaštite grada Vrbovca, istaknuo je da su u Restoranu Marija u Vrbovcu trenutno smještene 124 izbjeglice iz Ukrajine.

– Prije dva mjeseca Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske mobilizirao je objekt Restorana Marija za smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine. Država za njih pokriva troškove smještaja i prehrane. U privatnom smještaju je dvadesetak osoba. Djeca su krenula u osnovnu, odnosno srednju školu prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Svim osobama pružena je medicinska skrb od strane našeg doma zdravlja. Također, već su se veoma dobro integrirali u društvo. – istaknuo je Belošević.

stožer vrbovec (2)

Na sjednici se govorilo i o planu rada Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca za 2022. godinu, o procjeni rizika od velikih nesreća i Planu djelovanju civilne zaštite, o informacijama vezanim uz predstojeću protupožarnu sezonu te je donesen Plan rada Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca u požarnoj sezoni 2022.