Svjetska glazbena senzacija 2Cellos posljednji zajednički koncert u Zagrebu održali su večeras u Areni Zagreb, što je ujedno i posljednja postaja europske turneje kojom se Luka Šulić i Stjepan Hauser zauvijek opraštaju od svojih fanova kao popularni violončelistički dvojac.

Večeras je publika imala posljednju priliku da uživo doživi ovu veliku hrvatsku glazbenu atrakciju koja puni dvorane diljem svijeta, rasprodaje Arene, a u Japanu ima čak i svoj dan – 20. siječnja.

Nakon deset zajedničkih godina, šest studijskih albuma, više milijardi skupljenih streamova, nastupa na kultnim mjestima i prodanih skoro milijun ulaznica za svoje energične nastupe, duet Šulić i Hauser svoj su posljednji nastup kao 2Cellos, održali u sklopu oproštajne turneje u Areni Zagreb.

Šulić i Hauser slavni su postali zahvaljujući videu iz 2011. gdje izvode svoju verziju pjesme “Smooth Criminal” Michaela Jacksona. Zajedno, 2Cellos skupili su više od 1,3 milijarde pregleda na YouTubeu, 5,5 milijuna pretplatnika, milijardu streamova, te prodali gotovo milijun ulaznica za svoje koncerte.

Nastup 2Cellos u zagrebačkoj Areni u sklopu svjetske oproštajne turneje

Svojim stilskim potpisom koji briše granice između žanrova, od klasične i filmske, do popa i rocka, ovaj dvojac poznat po eklektičnim nastupima osvojio je svijet, rasprodavši koncerte u dvoranama kao što su njujorški City Radio City Music Hall, londonski Royal Albert Hall i Sydney Opera House. Kao duo svirali su uz glazbene velikane poput Stevena Tylera, Andree Bocellija, Red Hot Chilli Peppersa, Queens of the Stone Age i Georgea Michaela te mnogih drugih, a Elton John odabrao je upravo 2Cellos kao svoju predgrupu i dio svojeg live benda.

2Cellos su 2021. obilježili desetu godišnjicu zajedničkog stvaralačkog rada, koju će u 2022. proslaviti svjetskom – i ujedno svojom posljednjom – turnejom, koju najavljuju kao “nabijenu energijom i emocijama kao niti jedna do sada”. Zagreb je tako posljednja europska destinacija na kojoj će ih njihovi hrvatski fanovi moći vidjeti uživo.