Svečani prijem u povodu dodjele Javnih priznanja Nogometnom klubu Sava Strmec i istaknutim svetonedeljskim judašima Lani Juric i Mateju Dutkoviću koji treniraju u klubu JK Profectus Samobor održan je u ponedjeljak ujutro.

U Gradskoj vijećnici sportaše su dočekali i primili gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak. Dodijeljena su im priznanja i zahvalnice za postignut uspjeh.

Priznanje za izvanredan uspjeh u sportu dodijeljen je Lani Juric, članici JK Profctus Samobor, za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete 2021. i za osvojeno 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete. Priznanje za izvanredan uspjeh dodijeljen je i Mateju Dutkoviću, također članu JK Profectus za osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete. Zahvalnica Grada Svete Nedelje dodijeljena je Nogometnom klubu Sava Strmec za sveukupni rad i zasluge u promicanju sporta na području grada Svete Nedelje, a osobito za ostvarene rezultate u veteranskom nogometu tijekom 2021. godine.

Na samom početku gradonačelnik Dario Zurovec od srca je čestitao svima na izvrsnim rezultatima.

„Drago mi je da ponovno mogu nagraditi naše sportaše jer znam koliko je odricanja i truda potrebno za postizanje ovakvih rezultata. NK Savi Strmec ovo nije ovakav prvi uspjeh, stoga vam od srca čestitam, a nije ni našim judašima, Lani i Mateju. Samo hrabro nastavite, a mi ćemo vam kao i do sada biti potpora i podrška u ostvarenju vaših sportskih ciljeva“ istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Nagrađenima je čestitao i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak naglasivši kako je ponosan da nagrađeni nastavljaju s ovakvim rezultatima u ovim izazovnim vremenima, te im zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Uz javna priznanja sportašima su uručene i novčane nagrade. S obzirom na epidemiološke mjere i upute, dodjela je održana uz strogo pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.