Održan sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola i župana Darka Korena, podijeljeni prsluci za prvašiće

1. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održan sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola i župana Darka Korena, podijeljeni prsluci za prvašiće


Uoči početka školske godine u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica održan je tradicionalni sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola sa županom Darkom Korenom, a na sastanku se održala i tradicionalna podjela sigurnosnih prsluka za prvašiće u sklopu višegodišnjeg  projekta koji zajednički provode Koprivničko-križevačka županija i Županijska uprava za ceste.

darko koren (2)

Koren je istaknuo kako je upravo održavanje nastave u uvjetima pandemije koronavirusa glavna tema sastanka. -Nepobitan podatak je da je ove godine manje prvašića nego prošle godine i to je za jedan veliki razred, a 969 prvašiće ove godine kreće u školu. -kazao je Koren dodavši kako je Županije osigurala sigurnosnu opremu za učenike i nastavnike.

darko koren

-Ministar Marić je kazao kako će Osnivači se za to morati pobrinuti i to nas je malo zateklo, jer to su troškovi koje nismo planirali. Vjerujem da ćemo u toku školske godine dobiti i podršku Ministarstva obrazovanja i Vlade u nabavi sve te zaštitne opreme. -rekao je Koren te izrazio zadovoljstvo epidemiološkom slikom u županiji, a na čemu se zahvalio Stožeru.

dragutin guzalic

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić kazao je kao oprema koju donira ŽUC ima svrhu da tih prvih dana prvašići budu uočljivi u prometu. -Nabavili smo 1000 prsluka, čime na neki način simbolično sudjelujemo u obilježavanju prvog dana polaska prvašića u školu. -istaknuo je Guzalić.

-Posljednje četiri godine pojačavamo prometnu signalizaciju pješačkih prijelaza kod svih osnovnih i srednjih škola. Do sada smo obilježili, led rasvjetom i znakovima, 60 takvih mjesta kod osnovnih i područnih škola. Postavljeno je i 120 radarskih uređaja koji se aktiviraju prilaskom vozila pješačkom prijelazu brzinom većom od 40 km/h. -pojasnio je Guzalić naglasivši kako je uloženo u sve oko milijun kuna.

drazenka vadla

Ravnateljica Županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla istaknula je kako će se u slučaju pozitivnog učenika na koronavirus postupati kao i u redovnim slučajevima.

podjela prsluka i sastanak (3) podjela prsluka i sastanak (2) podjela prsluka i sastanak