U prostorima Županijske uprave održan je sastanak projektnog tima projekta „Zdravi, aktivni i online“ na kojem su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za javno zdravstvo koprivničko-križevačke županije i Razvojne agencije PORE KKŽ.

Na sastanku se razgovaralo o tekućim i nadolazećim aktivnostima u projektu. Dogovoreni su detalji oko daljnjih aktivnosti promocije zdravih navika, a koje obuhvaćaju organizaciju edukativne tribine povodom Svjetskog dana zdravlja. Ova aktivnost će se provesti s ciljem promocije zdravlja, informiranja građana o projektu, nužnosti kretanja te poboljšanja zdravlja općenito.

akcija2

Projektom „Zdravi, aktivni i online“ sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 239.299,82 kuna, a projekt će projekt doprinijeti povećanju znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Koprivničko-križevačke županije. Projekt je započeo 25. svibnja 2022. godine i trajat će do 25. studenog 2023. godine. U okviru provedbe projekta provodit će se aktivnosti promocije zdravih navika i zdravlja. Planirane su online edukacije djece i učenika 3. i 5. razreda u osnovnim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija te organizacija dviju edukativnih tribina za širu javnost.

Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.