U Vrbovcu je danas održan “Dan okusa Vrbovečke pere”. Pera je najpoznatiji vrbovečki specijalitet koji od 28. lipnja 2024. nosi europsku oznaku “Zajamčeno tradicionalni specijalitet”.

Posjetitelji su besplatno mogli kušati originalnu, najveću ikad napravljenu Vrbovečku peru, promjera čak 2 metra. Ovu peru ispekli su kuhari restorana Marija.

– Za peru promjera 2 metra utrošili smo 90 jaja, 22 kilograma svježeg kravljeg sira, 9 kilograma vrhnja te brašno i sol – kaže Ivana Mihek, vlasnica restorana Marija.

I ovu manifestaciju organizirala je Turistička zajednica Grada Vrbovca.

– I na ovaj način način promoviramo Vrbovečku peru i najpoznatiji turistički proizvod grada Vrbovca – manifestaciju ”Kaj su jeli naši stari” – kaže predsjednica Udruge PERA Gordana Rajtar.

U prigodnom programu nastupili su dječja skupina IFS Brčevec, FA HKUD-a Petar Zrinski i male mažoretkinje.

Whatsapp Slika 2025 10 11 U 13.11.42 0a65313a Whatsapp Slika 2025 10 11 U 13.11.42 95ec56e2 Whatsapp Slika 2025 10 11 U 13.11.43 5f4f0fd2 Whatsapp Slika 2025 10 11 U 13.11.43 9d43806b Whatsapp Slika 2025 10 11 U 13.11.43 49a78741