Kroz dvodnevno događanje 20. i 21.11., Savjet mladih Grada Križevaca je, uz potporu KLIK energetske zadruge, organizirao 2. Hackaton Križevci pod nazivom „Lokalni startup, globalna održivost“ na temu održivih i ‘zelenih’ startup ideja. Hackaton se održao na imanju Seoski turizam Rakić.

U tri tima, sudionici su razvijali svoj startup na temu poljoprivrede, turizma ili tehnologije uz pomoć stručnih mentora iz navedenih područja.

hackaton2

Tim za poljoprivredu, pod mentorstvom Marije Vukobratović, osmislio je startup „Prigorska crna kap“, multifunkcionalnu kušaonicu bučinih proizvoda koja će povezati proizvođače i kupce na edukativan i izravan način. Tim za turizam, pod mentorstvom Gordane Kapor, osmislio je startup „Križevačke ikone“, multimedijalni muzej koji će oživjeti turističku ponudu grada, a koji je temeljen na poznatim ličnostima našeg područja. Pobjednički tim, tim za tehnologije pod mentorstvom Marija Jembreka, osmislio je startup „Konoplast“ koji će proizvoditi inovativnu plastičnu ambalažu od stabljike konoplje koja se sada tretira kao otpad, a u ovoj funkciji bi zamijenila ambalažu poput plastičnih boca domaćih i stranih proizvođača.

hackaton4

O najboljoj ideji je odlučio stručni žiri koji se sastojao od direktorice Križevačkog poduzetničkog centra Jelene Velić, direktora Komunalnog poduzeća Martina Kozjaka te stručne suradnice KLIK energetske zadruge Ivane Šatrak.

hackaton4

Poklone za sudionike je osigurao Savjet mladih Grada Križevaca, a svi sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.