U sklopu provedbe projekta KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM ovaj vikend u organizaciji Udruge KOPRIVA održana su dva zanimljiva predavanja iz područja ekologije u suradnji sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa / ZMAG.

U petak je Dražen Šimleša održao iznimno zanimljiva predavanja iz socijalne ekologije vezana uz globalne ekološke probleme, načinima na koje svi sudjelujemo u njima kroz naš način života te koliko on i naša osobna potrošnja utječu na njihovu manifestaciju na globalnoj ili lokalnoj razini. Svaki od korisnika kroz praktičnu vježbu mogao je vidjeti na kojim područjima poput prehrane, energije, potrošnje roba ili usluga ili transportu može aktivno djelovati kako bi smanjio vlastiti ekološki otisak i pridonio održivosti zajednice.

U subotu je stigla vesela ekipica na čelu sa Sendy Osmičević kako bi nam predstavili program ZMAG-ove Društvene banke sjemena, ali nas i naučili na koji način dobiti, čuvati i skladištiti dobro sjeme kao preduvjet male osobne revolucije u vidu vlastitog uzgoja povrća za održivost našeg svakodnevnog života. Nakon predavanja održana je razmjena sjemena kako bismo dočekali spremni iduću vrtlarsku sezonu opskrbljeni zdravim organskim sjemenom.

Projekt KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u vrijednosti od 1.553.566,67 kn.