Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 47-godišnjakinji osumnjičenoj da je pomagala u pokušaju ubojstva Krešimira G. (44) u petak navečer na parkiralištu u Španskome, izvijestilo je u ponedjeljak državno odvjetništvo.

Pritvor 47-godišnjakinji, na prijedlog tužiteljstva, određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, izvijestilo je u ponedjeljak Županijsko državno odvjetništo (ŽDO) u Zagrebu.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, priopćilo da je zagrebački ŽDO u nedjelju ispitao 47-godišnjakinje za koju se sumnja da je prema prethodnom dogovoru s nepoznatim muškarcem poduzela radnje kako bi mu pomogla u ubojstvu Krešimira G.

Policija sumnja da je 47-godišnjakinja po prethodnom dogovoru s počiniteljem, putem mobitela kontaktirala Krešimira G. i dogovorila sastanak na području Ulice Dobriše Cesarića u Španskom.

Nedugo zatim, 47-godišnjakinja i počinitelj su se BMW-om dovezli do dogovorene adrese gdje su se verbalno sukobili 44-godišnjak i počinitelj.

Nakon prvotnog verbalnog sukoba, muškarac od ranije poznat policiji, za kojim se intenzivno traga, ispalio je jedan hitac iz vatrenog oružja, a zrno je pogodilo 44-godišnjaka, naveli su iz policije.

Počinitelj je zajedno sa 47-godišnjakinjom u automobilu pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Ozlijeđenom 44-godišnjaku pomoć je pružena u zdravstvenoj ustanovi, pod medicinskom je skrbi i životno je ugrožen, dodala je policija.

Mediji su izvijestili da je riječ o supruzi suvlasnika nekadašnjeg zagrebačkog narodnjačkog kluba te da policija sumnja da je upravo njezin suprug počinitelj za kojim se intenzivno traga.