Određen je istražni zatvor 68-godišnjem državljaninu BiH, osumnjičenom da je u srijedu na autocesti Rijeka – Zagreb kamionom naletio na dvojicu radnika HAC-a i usmrtio ih.

Policija ga sumnjiči da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu kada je upravljajući teretnim vozilom sisačkih registracijskih oznaka prešao na trak za zaustavljanje vozila u nuždi i prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio zaustavljenog ophodarskog vozila.

Od udarca su smrtno stradali 31-godišnji Dario Mance iz Skrada i 44-godišnji Josip Čop iz Lokava, koji su se u trenutku nesreće nalazili sa stražnje strane, na željeznom podestu vozila.

Ophodarsko vozilo je silinom udarca odbačeno na travnatu površinu izvan kolnika, a dvojica radnika umrla su na mjestu događaja.

Nakon kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je kazneno prijavljen općinskom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku te mu je određen istražni zatvor, naveli su iz policije.

Teška prometna nesreća dogodila se nakon završetka radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila HAC-a za odlazak s lokacije.

Ophodarsko vozilo bilo je na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, a stradali radnici su u trenutku nesreće bili izvan vozila.

Vozač teretnog vozila je nakon nesreće bio zadržan na liječenju u riječkoj bolnici, a mediji navode da je hospitaliziran zbog stanja šoka.

Riječki portal Burin objavio je u da je vozaču kamiona određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te da bi do daljnjeg trebao biti u riječkom zatvoru, ali da će da će biti smješten u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu jer je nakon nesreće u teškom psihičkom stanju, a ima i neke zdravstvene tegobe.

Danas je trebao biti saslušan pred sutkinjom istrage, no, angažirana je psihijatrijska vještakinja koja je dala mišljenje da nije sposoban sudjelovati u postupku zbog svog teškog psihičkog stanja, piše Burin.