Osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv trojice razbojnika koje tereti da su kod Našica nedavno pretukli i opljačkali 64-godišnjakinju i njezinu trudnu 34-godišnju snahu, a sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio im je istražni zatvor.

Za ova kaznena djela počinjena 24. siječnja oko 7,40 sati u Bokšiću, kod Našica,  policija je uhitila 25-godišnjaka sa šireg područja Našica, 22-godišnjaka iz Donjeg Miholjca te 39-godišnjeg stranog državljanina.

Tužiteljstvo je u ponedjeljak izvijestilo kako sumnja da su, nakon što ih je trećeokrivljenik dovezao osobnim automobilom, prvookrivljenik i drugookrivljenik maskirani ušli u obiteljsku kuću, u kojoj su se nalazile 64-godišnja i 34-godišnja žena

Tereti ih se da su ih počeli udarati rukama i nogama tražeći od njih novac i vrijedne stvari, prijeteći im pritom nožem, nakon čega su ih svezali i u njihovoj nazočnosti pretraživali prostorije kuće te uzeli novac koji su pronašli, kao i zlatni nakit i mobilne uređaje.

Napadnute žene su prevezene u našičku bolnicu gdje su 64-godišnjakinji utvrđene teške ozljede zbog kojih je zadržana na liječenju, a 34-godišnja trudnica je od zadobivenih udaraca, uz više lakih ozljeda, zadobila i tešku ozljedu, prijelom torakalnog kralješka..

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor protiv trojice okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ometanja istrage i od ponavljanja djela, napominje tužiteljstvo.