Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o dodjeli ukupno 520 stipendija u godišnjem iznosu koji je povećan sa 1.500 eura na 1.800 eura, a koji će biti dodijeljeni u 10 mjesečnih obroka, priopćeno je iz Sveučilišta u petak.

Stipendije će biti dodijeljene u pet kategorija pa će se tako u kategoriji A za izvrsnost ukupno dodijeliti 438 stipendija, u kategoriji B šest stipendija će biti dodijeljeno studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u STEM području, a u kategoriji C 10 stipendija bit će dodijeljeno uspješnim studentima sportašima.

Također, 46 stipendija namijenjeno je podzastupljenim i ranjivim skupinama studenata (kategorija D), a 20 stipendija studentima umjetničkoga područja (kategorija E).

U natječaju je preimenovana i proširena D kategorija stipendija na dodatne podzastupljene i ranjive skupine studenata te je osim za studente slabijega socio-ekonomskoga statusa određen broj stipendija namijenjen studentima s invaliditetom, studentima s djecom i studentima iz alternativne skrbi.

Ovogodišnji je Natječaj za dodjelu stipendija potvrđen na Senatu Sveučilišta u Zagrebu i objavljen četiri mjeseca ranije nego prethodnih godina kako bi se studentima financijska potpora isplatila što ranije nakon početka akademske godine, rečeno je.