Na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske održanom u Segetu Donjem, Šahovski klub Picok nastupao je s petero kadetkinja i kadeta, koji su od reda pokazali odlične igre i postigli odlične rezultate.

Gabriel Kapitanić osvojio je 2. mjesto u konkurenciji do 11 godina i ovim plasmanom osigurao nastup na Europskom kadetskom prvenstvu.

Uspješni su bili i ostali kadeti. Viktor Gašparec je osvojio 4. mjesto u konkurenciji do 9 godina. Viktoru je odličje izmaknulo za pola boda, no još jednom je pokazao da pripada u sam državni vrh. Mihael Ratkajec osvojio je 5. mjesto u konkurenciji do 13 godina. Igrom u vrlo jakoj konkurenciji Mihael je ostvario svoj najveći uspjeh i pokazao da je svake godine sve bolji.

Mia Marijan je osvojila 11. mjesto u konkurenciji djevojčica do 13 godina. Mia se odlično nosila s najboljim hrvatskim kadetkinjama te je bila nadomak ulaska među deset najboljih.

Ivan Horvat je osvojio 24. mjesto u konkurenciji do 15 godina i u vrlo jakoj konkurenciji bio je do zadnjega u borbi za medalju, no na kraju je ostvario još jedan dobar plasman.

-Ovo je za ŠK Picok Đurđevac bilo još jedno uspješno državno prvenstvo naših kadeta u standardnom šahu i ponovna potvrda uspješnog rada naše šahovske škole – ocijenio je Nikola Mihočka, predsjednik ŠK Picok i čestitao kadetima i njihovim trenerima.

Sk Pojedinacno Sk Pojedinacno1 Sk Pojeidnacno2 Sk Pojedinacano3 1024x667