U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na Zagrebačkome velesajmu održalo se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe na kojem su sudjelovali i đurđevački srednjoškolci, javljaju iz gradske uprave.

Ove se je godine natjecalo oko 360 najboljih učenika iz 200-injak strukovnih škola, uz podršku više od 400 nastavnika u 40 atraktivnih strukovnih disciplina.

IMG_20220512_134620-scaled-e1652772778723

Najveći uspjeh Strukovnoj školi Đurđevac donio je Tomislav Fusić (4.b) , koji je u kategoriji Izrada programskih rješenja osvojio izvrsno treće mjesto. Tomislav je s ponosom stao na pobjedničko postolje i preuzeo nagrade Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te sponzora discipline – Visokog učilišta Algebra. Za natjecanje ga je pripremao mentor Tihomir Robotić.

Borna Carek, učenik 4.b razreda, smjer Tehničar za računalstvo natjecao se u disciplini Administracija IT sustava te osvojio 5. mjesto, a za natjecanje ga je pripremao mentor Željko Brček.

Ivan Slaviček, učenik 3.g razreda natjecao se u disciplini Vožnja motornog vozila te osvojio 7. mjesto, a za natjecanje ga je pripremala mentorica Maja Gregar.

Za uspjeh učenika zaslužno je njihovo osobno zalaganje i trud te zalaganje i stručnost njihovih mentora, koji su prepoznali važnost učeničkih postignuća na ovakvim natjecanjima, koja su spoj kvalitetne nastave i onoga što se traži u suvremenom gospodarstvu.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima.