Odgođene Olimpijske igre u Tokiju

24. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sport Odgođene Olimpijske igre u Tokiju

Foto: MOO/IOC


Olimpijske igre u Tokiju koje su se trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020., odgođene su za “najviše godinu dana, za ljeto 2021.” zbog pandemije koronavirusa, objavio je u utorak Međunarodni olimpijski odbor (MOO). Od prvog izdanja u modernoj eri 1896. godine ovo je prva odgoda olimpijskih igara u doba mira.

“U trenutačnim okolnotima i na temelju danas dobivenih informacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), predsjednik MOO-a Thomas Bach i japanski premijer su zaključili da olimpijske igre u Tokiju trebaju biti pomaknute za poslije 2020. i to najkasnije do ljeta 2021. kako bi se sačuvalo  zdravlje sportaša i svih uključenih u OI kao i cijele međunarodne zajednice”, navodi MOO u svom priopćenju.

Kratko prije ove objave u Tokiju je održana telefonska konferencija na kojoj su sudjelovali Bach i japanski premijer Shinzo Abe te neki drugi dužnosnici  uključeni u organizaciju OI, a Abe je poslije razgovoa izjavio da je njegov prijedlog da se Igre odgode za godinu dana Bach
sto posto prihvatio.

Ovakva odluka MOO-a činila se neizbježnom u situaciji u kakvoj svijet do sada nije nikada bio, suočen s pandemijom koronavirusa.

(Hina)

Facebook Comments