Saborski Odbor za pravosuđe prihvatio je jednoglasno u četvrtak prijedlog SDP-a o sazivanju tematske sjednice o temi Agrokora i pravnog položaja Republike Hrvatske.

Na tematsku sjednicu, kako je odlučeno, pozvat će se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, ministar gospodarstva Davor Filipović, ministar pravosuđa Ivan Malenica i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

S obzirom na arbitražu u Washingtonu i odbijanje financijskog vještačenja u slučaju Agrokor, kao i moguće financijske reperkusije za državni proračun koje bi to moglo proizvesti, važno je da se o tome raspravi na tematskoj sjednici, kazao je predsjednik Odbora Mišel Jakšić (SDP).

Riječ je o važnoj tvrtki za hrvatsko gospodarstvo, gospodarstvenike i radnike, te je važno vidjeti gdje smo, što smo i postoji li ikakav plan B, dodao je.

Krunoslav Katičić u ime Kluba HDZ-a kazao je da nemaju ništa protiv da se o tome raspravi i održi tematska sjednica.

Održavanje tematske sjednice podržala je i Vesna Nađ (Klub Socijaldemokrati) istaknuvši da je važno znati sve činjenice i detalje oko tog slučaja. „Sedam milijardi eura nije malo i ako to budu plaćali građani Hrvatske to bi moglo onda biti i pitanje nacionalne sigurnosti”, rekla je.