Porazom protiv favoriziranog slovenskog Calcita odbojkaši Mladosti su se oprostili od ovogodišnjeg izdanja MEVZA lige, Calcit je u Zagrebu slavio s 3-0 (25-19, 28-26, 25-14).

Nakon što je Mladost već ranije izgubila šansu za plasman na Final Four MEVZA lige trener Ratko Peris očekivano je već prije posljednjeg turnira regularnog dijela naglasio kako je klubu ove sezone u fokusu razvijanje mladih igrača pa treba na taj način gledati i na tri pobjede u devet utakmica.

„Oni su bolja momčad, ali prva dva seta smo im poklonili jer smo griješili u završnicama. Odbojka se igra za poene poslije 20, tada su ključni trenuci i tada moraš biti pravi, a ne da ne postoji nitko tko će staviti loptu na pod. Jer, ako to ne učiniš ovako kvalitetan suparnik sigurno te kažnjava,“ zaključio je trener Ratko Peris.

Trudili su se domaći odbojkaši maksimalno otežati slovenskom doprvaku osvajanje bodova u Domu odbojke, ali bilo je previše grešaka i nesporazuma u organizaciji igre da bi mogli kroz duže razdoblje držati pritisak na čvrstog suparnika. Najbliže su domaći igrači bili osvajanju drugog seta, čak štoviše, imali su i tri set lopte, 24-23, 25-24 i 26-25, ali nisu uspjeli zakomplicirati meč.

Najviše poena, deset, postigao je Gabrijel Cvanciger.