Od 24. listopada, cijene goriva snižene su vladinom Uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Te su cijene na snazi dva tjedna, odnosno do 6. studenoga, no RTL neslužbeno doznaje kako novih poskupljenja neće biti.

Naime, cijena benzina trebala bi od idućeg utorka ostati ista, dok bi dizel trebao pojeftiniti za četiri centa po litri. Odnosno, benzin bi trebao ostati na 1,46 eura, a dizel pojeftiniti na 1,52 eura.

U skladu je to s najavom ministra gospodarstva Davora Filipovića koji je prošlog utorka kazao da će dizel pojeftiniti, ako u međuvremenu ne bude iznenadih šokova na mediteranskom tržištu.

“Ako pogledate cijene kakve su bile na mediteranskom tržištu prošli tjedan i prva dva dana ovog tjedna, i da se danas utvrđuje cijena, cijena dizela bi pala za četiri centa, a cijena benzina bi ostala nepromijenjena. Za vidjeti je kako će biti trgovanje danas i do kraja tjedna. Kako stvari stoje sada, ako ne bude nekakvih iznenadnih šokova, dizel bi trebao zasigurno pojeftiniti”, rekao je Filipović.