Iako je znao da su ukradeni, oko 23 tisuće eura vrijedne električne kablove, rabljene vodomjere i građevinske oplate od svojih je poznanika kupovao i u svom dvorištu na Krku skrivao 41-godišnji muškarac, koji je prošlog tjedna otkriven na području Zaboka i uhićen.

Iz primorsko-goranske policije i ponedjeljak su naveli kako su po završetku opsežno kriminalističke istrage, koju su proveli u suradnji sa istarskim i krapinsko-zagorskim kolegama, osumnjičenika priveli zbog prikrivanja krađe.

Terete ga da je u tijekom studenoga i prosinca prošle godine na području Istre u četiri navrata otkupio različite predmete za koje je znao da su prethodno ukradeni.

Te električne kablove, rabljene vodomjere i građevinske oplate kupovao je od svojih poznanika i skrivao ih u dvorištu svoje kuće u Omišlju, gdje je veći dio ukradenih predmeta pronađen.

Policija štetu procjenjuje na oko 23.000 eura.

Inače, osumnjičeni 41-godišnjak je prethodnih mjeseci bio nedostupan policiji, a prošlog je tjedna pronađen na području Zaboka, gdje je uhićen te uz kaznenu prijavu zbog prikrivanja predan pritvorskom nadzorniku.