Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je  rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Postoji osnovana sumnja da je 50-godišnji okrivljenik od srpnja 2019. do svibnja 2020. godine u više mjesta na području Koprivničko-križevačke županije, kao direktor trgovačkog društva iz Đurđevca ili nastupajući u vlastito ime, lažno prikazao petorici oštećenika da će im prodati motorna vozila i druge pokretnine te da mu za to trebaju unaprijed platiti kaparu ili punu cijenu, iako uopće nje namjeravao ništa isporučiti oštećenicima.

Osnovano se sumnja da je izdao lažne račune za robu, ali su mu oštećenici povjerovali i predali tražene iznose novca od ukupno više od 82.000,00 kuna koje je zadržao za sebe ili društvo, a oštećenicima nije ništa isporučio.

Osnovano se sumnja da je 50-godišnji okrivljenik u studenom 2019. godine lažno predočio stečajnom upravitelju društva iz Zaboka da će njegovo društvo kupiti i platiti razni elektromaterijal u vrijednosti većoj od 20.000,00 kuna, iako to uopće nije namjeravao učiniti, što mu je stečajni upravitelj povjerovao i isporučio robu nakon čega 50-godišnjak uopće nije platio ispostavljeni račun.