Od petka, 09. do nedjelje 11. lipnja u Križevcima će se održati Sportski viKŽend. Riječ je o manifestaciji koja promiče sport i sportske klubove te uključuje velik broj sportašica i  sportaša.

Manifestacija započinje 11. košarkaškim turnirom 3×3 Križevci „Crosscity Buckets“ koji će se  održati na vanjskom igralištu Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, a u organizaciji  Udruge „Ulica, To Smo Mi“. Kroz tri dana trajanja ovog turnira okupit će se brojni natjecatelji,  od djece do seniora dok će pobjednik FIBA 3×3 imati direktan ulazak u najvišu razinu  natjecanja, osigurano mjesto na svjetskom Challengeru Netanya 2023.

U subotu će se održati U-13 turnir u nogometu na Gradskom stadionu Križevci u organizaciji  NK „Radnik-Križevci“. Na turniru se očekuje nastup 12 momčadi s područja regije Sjever pa  se tako, između ostalog, očekuje nastup postava iz Slaven Belupa, Varaždina, Bjelovara i  OŠ GNK Dinamo.

Ženski odbojkaški klub Križevci organizira turnir u mini odbojci koji će se održati u novoj  sportskoj dvorani kod Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, a okupit će igračice 2011. godište i mlađe.

Po prvi puta od kako je otvorena atletska staza, Atletski klub Križevci bit će domaćin 2. kola  Hrvatske atletske lige sjever za limačice i limače. Natjecat će se oko 200 djece i to u utrkama  na 60 i 300 metara, skoku u dalj, bacanju vortexa te trčanju štafete 4×60 metara.

Dođite, navijajte i sudjelujte u sportskim događanjima koja će se ove godine odvijati u sklopu Sportskog viKŽenda, a točne satnice možete vidjeti na plakatu.

02 Sportski vikend 2023FIN