Od danas se u Galeriji K2 može razgledati izložba plakata “K.V.A.R.K. 20 godina”!

18. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Od danas se u Galeriji K2 može razgledati izložba plakata “K.V.A.R.K. 20 godina”!


Nakon obilježavanja 20 godina djelovanja Udruge K.V.A.R.K. virtualnom izložbom plakata “K.V.A.R.K. 20 godina” u pandemijskom ozračju, ponovo otvaramo vrata Galerije K2 te u skladu sa preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite krećemo sa provedbom naših programa. Izložba se od danas do 29. svibnja može razgledati svakim radnim danom od 18 do 20 sati u prostoru Galerije K2.

Izložba “K.V.A.R.K. 20 godina” na ad hoc način prezentira postav plakata kojima je glavna poveznica kronološki slijed koliko je to bilo moguće. U jednoj kontinuiranoj cjelini prikazuje razvoj udruge na vizualan način, a ova ambijentalna instalacija jasno pokazuje koliko je plakat imao veliku ulogu u tome.

S početka kada su plakati rađeni minimalnim sredstvima tadašnjih PC-jeva do današnjih profesionalnih dizajnerskih rješenja. Plakat kao sredstvo vizualne komunikacije koji prenosi informaciju o nekom događaju sad je postao sredstvo koje govori puno više i ima vrijednost memorabilije. Udruga ovom izložbom pokazuje samo djelić onoga što je ostvarila.

Facebook Comments