Obrt ZGR Kovačić iz Križevaca dovršio je projekt Interreg V-A 2014-2020, jačanje poslovne suradnje između MSP koji posluju na različitim stranama granice Mađarska-Hrvatska.

Partner ovog projekta je Zeus Exhausts Kft. iz Nagykanizse.

U zajedničkoj suradnji razvijen je proizvod ‘T straight line’, metalni profil koji se koristi u proizvodnji namještaja. Metalni profil „T“ je element koji učvršćuje i može eliminirati deformacije površina stola od 2-3 m2 čvrstog drveta, a protiv korozije je zaštićen dekorativnim kromiranjem iz trovalentnog elektrolita Trichrome Plus® tvrtke Atotech.

ZGR plakat B Light-final

Rezultat nove tehnologije kromiranja je povećanje estetike samog proizvoda, olakšanje elektrolitičkog postupka, ušteda električne energije, smanjenje troškova zbrinjavanja otpada i emisija onečišćujućih tvari u radnom okolišu. ZGR Kovačić je prva galvanizacija u Hrvatskoj koja je odlučila izbaciti šeterovalentni krom iz proizvodnje i uvesti trovalentni iako je krajnji rok za njegovu zamjenu 2024. godina.

unutarnja

U sklopu projekta ZGR Kovačić je ažurirao svoju web stranicu prijevodom na 4 strana jezika (engleski, njemački, slovenski i mađarski) čime smo omogućili prezentaciju svih usluga koje pružamo te time ojačali svoju tržišnu konkurentnost i vidljivost.

Stranica je dostupna na linku OVDJE.