Nakon kratkog odmora ženska i muška vaterpolska reprezentacija nastavljaju u Varaždinu i Zagrebu s pripremama za Europsko prvenstvo 2024. godine.

“Barakude” su nastavile pripreme sa 18 igrača nakon što je otpao centar Jadrana Antonio Dužević.

“Okupili smo se nakon svega dva dana odmora s obzirom da je zgusnut raspored i nažalost nema više vremena. Ispred nas su četiri treninga u Zagrebu, a potom putovanje u Beograd na sparing sa Srbijom. Imat ćemo tri prijateljske utakmice od kojih će jedna biti službena,” najavio je izbornik Ivica Tucak.

“Nakon toga ću odrediti popis putnika za EP,” dodao je.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija će na EP-u igrati u skupini A zajedno sa Španjolskom, Crnom Gorom i Francuskom, a sve utakmice prvog kruga igrat će u Dubrovniku.

Ženska reprezentacija od 26. prosinca nastavlja s treninzima u Varaždinu gdje će boraviti do 30. ovog mjeseca i nove, kratke pauze za novogodišnje praznike.

Izbornik Bruno Sabioni ima na raspolaganju 17 igračica, a na pripremama više nisu igračice Jadrana Nina Eterović i vratarka Lucia Buljac.

“U srijedu ujutro krećemo s treninzima u Varaždinu. Na popisu je 17 cura, a nakon ovih treninga ćemo odrediti i konačan popis putnika u Eindhoven. Ponovo okupljanje imamo 1. siječnja, a dan kasnije putujuemo u Eindhoven gdje ćemo imati dvije pripremne utakmice sa PSV-om,” najavio je izbornik Bruno Sabioni.

Europsko prvenstvo vaterpolistica je od 5. do 13. siječnja u Eindhovenu, a Hrvatska će igrati u skupini A zajedno s Nizozemskom, Grčkom i Mađarskom.