PU primorsko-goranska objavila je okolnosti nesreće u kojoj je jučer oko 20,15 sati na autocesti A7 smrtno stradao 44-godišnji motociklist.

Naime, 44-godišnjak je upravljao motociklom  riječkih registracijskih oznaka i kretao se autocestom A7 iz smjera Svetog Kuzma u smjeru Orehovice. Dolaskom na čvor „Rijeka-Istok“, prilikom mijenjanja prometne trake koja je namijenjena za isključivanje u smjeru DC 404, motociklom je udario u zaustavljeno teretno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka koje je obavljalo ophodarsku djelatnost i osiguravalo skup vozila (teretno s poluprikolicom) koje se nalazilo u kvaru.

Nakon toga motociklist je od udara pao na kolnik te je u tom trenutku u njega udarilo osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 61-godišnji vozač.

Motociklist je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu prometne nesreće. Očevidom je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, a promet je navedenom dionicom autoceste od 22,14 do 23,33 sati bio u prekidu te se preusmjeravao okolnim pravcima, objavili su iz policije.