U teškoj prometnoj nesreći sinoć u tunelu Pećine u Rijeci, sudjelovali su osobno i teretno vozilo riječkih registracija, a poginule su dvoje osobe iz osobnog vozila, dok su tri ozlijeđene, izvijestila je u subotu o rezultatima višesatnog očevida primorsko-goranska policija.

​Nesreća na DC 404 u tunelu Pećine dogodila se sinoć oko 21,40 sati, a očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika.

Prema dosad utvrđenom, 19-godišnji vozač osobnog vozila se kretao neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke. U jednom trenutku u nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Od siline udarca osobno vozilo se zarotiralo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Dvojica putnika, u dobi od 19 i 50 godina su umrli na mjestu nesreće, dok su treći putnik i vozač osobnog vozila ozlijeđeni.

Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka. Obojici vozača, i osobnog (19) i teretnog vozila (62),  dijagnosticirane su teške ozljede, dok je 20-godišnji putnik iz osobnog vozila lakše ozlijeđen.

Za vrijeme provedbe očevida od 21,45 sati do 4 sata ujutro promet kroz tunel Pećine bio je obustavljen za sva vozila i odvijao se obilaznim pravcima, dodaje iz PU.