Obitelj Novaka Đokovića pozvala na skup potpore: Ovo je najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti

6. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sport Obitelj Novaka Đokovića pozvala na skup potpore: Ovo je najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti


Obitelj najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića nazvala je u četvrtak odluku australskih vlasti da devetostrukom osvajaču Australian Opena zabrane ulazak u zemlju zbog procedura s vizom i epidemioloških uvjeta, “najvećim sportsko-diplomatskim skandalom u povijesti” i pozvala na skup potpore Đokoviću.

“Danas u 15 sati ispred Skupštine Srbije okupit ćemo se da damo podršku našem Noletu!!!”, napisao je Đokovićev otac Srđan na Instagramu uz Novakovu fotografiju.

Đoković je u srijedu doputovao u Melbourne, ali nakon sedam sati provedenih na aerodromu nije dobio vizu za ulazak u zemlju što je dovelu u pitanje i njegov nastup na Australian Openu.

Njegovi odvjetnici su uložili žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju unatoč memdicinskom izuzeću, a postupak pred Federalnim sudom u Melbourneu odložen je za ponedjeljak.

Đokovićeva obitelj održala je danas u Beogradu tiskovnu konferenciju, a njegov brat Đorđe ocijenio je da predstavlja “najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti”.

On je naglasio da Ðoković “nije prekršio nijedan zakon, ni pravilo”, te da je u posljednjih mjesec dana bio u stalnoj komunikaciji sa Teniskim savezom Australije.

Ðorđe Ðoković istaknuo je da je njegov brat “imao isti dokument, kao i drugi tenisači” kojima je omogućen ulazak u Australiju.

Ranije danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da je sinoć i jutros razgovarao s Novakom Đokovićem i poručio mu da mu je država spremna pružiti svaku pomoć.

Vučić je najavio da će Srbija službenim diplomatskim kanalima zatražiti da se Đokoviću dopusti da do odluke suda u ponedjeljak boravi u kući koju je unajmio.

On je novinarima u Beogradu rekao da će se premijerka Srbije Ana Brnabić čuti s “nadležnima iz ministarstva unutarnjih poslova Australije da mu se dopusti da boravi u kući koju je unajmio, pod nadzorom 24 sata, a ne u ozloglašenom hotelu u kojem borave oni koji čekaju azil”. (Hina)