Učenici koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski po prvi puta su imali priliku u svojoj sportskoj dvorani gledati zvijezde. Naime, Škola je odlučila u sklopu obilježavanja Svjetskog tjedna svemira u dvorani Branimir postaviti mobilni planetarij. Kod učenika se planetarij pokazao punim pogotkom jer su dojmovi bili izvrsni. Kroz planetarij Odiseja učenici su gledali projekcije ‘Upoznajmo Zemlju’, ‘Treći kamenčić od Sunca’, ‘Duboki Svemir’, ‘Što se krije na noćnom nebu’, ‘Idemo do kraja Svemira’, ‘Pomoću zvijezda’ i ‘Od planeta do planeta’.

DAN SVEMIRA (5)

– Ne možemo više očekivati od djece da im nešto kažemo i očekujemo da to nauče, zapamte i zainteresiraju se za to. Ovakav način učenja je puno efikasniji i ako se jedan od njih koji to gledaju ‘zakači’ za svemir i krene se obrazovati u tom smjeru, uspjeli smo – rekla je Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica OŠ A. N. Gostovinski i dodala kako osim planetarija učenici u sklopu Dana svemira imaju i brojne druge aktivnosti. Tako je u školi postavljena svojevrsna izložba učeničkih radova, prikaza sunčevog sustava na razne načine, dok su na drugim mjestima u školi izloženi njihovi likovni radovima na temu svemiraca i sunca.

– Organizirali smo im pregršt radionica kroz koje o svemiru i nebeskim tjelima te njihovom utjecaju na život na Zemlji uče izradom plakata, modela i maketa, prezentacija i likovnih radova – objasnila je G. Gazdić-Buhanec.

DAN SVEMIRA (13)

Prikazi sunca

DAN SVEMIRA (11)

Prikazi ‘svemiraca’