Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježena je 32. obljetnica HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, izvijestili su priopćenjem iz Županijskog odbora te stranke.

U spomen na preminule utemeljitelje i članove HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, stranačka delegacija predvođena potpredsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damirom Felakom i predsjednikom GO HDZ-a Koprivnica Ratimirom Ljubićem, u pratnji predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Koprivničko-križevačke županije Krunoslava Vitelja i predsjednika Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Ivana Cara, položila je vijenac i zapalila svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju “Pri Svetom Duhu” u Koprivnici.

32. obljetnica HDZ KKŽ 2

– Hrvatska demokratska zajednica stožerna je hrvatska stranka i bila je i ostala je najjača stranka u našoj zemlji. Trenutne epidemiološke prilike ne dozvoljavaju nam da proslavimo obljetnicu s većim brojem naših članica i članova kako smo to radili prijašnjih godina. No i na ovaj način, zahvaljujemo našim utemeljiteljima i svim članicama i članovima koji su utkali sebe u rad naše stranke kao i naših općina i gradova te Koprivničko-križevačke županije na dobrobit stanovnika naše Županije, rekao je tom prilikom potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak.

32. obljetnica HDZ KKŽ

Osnivačka skupština HDZ-a za tadašnju Općinu Koprivnica održana je 16. veljače 1990. godine u Domu kulture u Koprivnici, nakon čega su osnovane i organizacije u Križevcima i Đurđevcu te drugim dijelovima Koprivničko-križevačke županije.