Obilježena je 25. obljetnica rada Udruge umirovljenika općine Brckovljani

18. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Obilježena je 25. obljetnica rada Udruge umirovljenika općine Brckovljani


Na svečan način obilježena je 25. obljetnica rada Udruge umirovljenika općine Brckovljani. Izvješće o uspješnom radu podnio je Željko Tašler, predsjednik Udruge.

– Dana 06. prosinca 1995. godine, u prostorijama lokala Milke Nekić u Prikraju, održana je osnivačka skupština “Matice hrvatskih umirovljenika Općine Brckovljani“. Prisutno je bilo 18 delegata s cijelog područja Općine Brckovljani. Donesen je Statut te je izabrano rukovodstvo udruge i to: Rudolf Dokuš za predsjednika, a Miroslav Varga za dopredsjednika. U samom početku rada udruga je brojila preko 700 članova od kojih nažalost velika većina više nisu među nama – kazao je Tašler.

Svojim radom i požrtvovanjem izdvojili su se slijedeći članovi koje treba pohvaliti: Jelovac Slavko, Galovec Rudolf, Srpak Pavao, Burušić Marijan, Kralj Milan, Hukavec Franjo, Smok Barica, Šmit Nada, Ivaniček Franjo, Bastalec Ivan, Koić Ružica, Kurtić Josipa, Lepan Ivanka, Kutica Zvonimir i Dokuš Rudolf.

udruga umirovljenika brckovljani (2)

Udruga je kroz 20 godina rada aktivno provodila razne aktivnosti. Organizirali su se izleti, plesovi, nabavljali smo ogrijev za članove, družili se sa susjednim udrugama. Znalo je biti i do 30 aktivnosti kroz pojedinu godinu. Glavna vodilja bila je pokazati svima da se poštenim i marljivim radom može raditi na dobrobiti naših umirovljenika.

Kroz sve te godine Općina Brckovljani nam je osiguravala određena financijska sredstva iz svojeg proračuna. U studenome 2014. godine bivši predsjednik udruge podnio je neopozivu ostavku te je došlo do promjene rukovodstva udruge. Dana 28. prosinca 2015. godine održana je izvanredna Skupština udruge na kojoj je izabrano rukovodstvo koje i danas, uz male promjene, vodi udrugu.

– Ponovno smo, primljeni u Zajednicu udruga umirovljenika Zagrebačke županije. U ovih pet zadnjih godina bilo je i uspjeha i padova. Organiziralo se je podosta jednodnevnih izleta i druženja. Nekoliko puta organizirali smo dvodnevne izlete te je odaziv na te izlete bio velik. Putovali smo u Istarske Toplice i na Brijune. Posjetili smo Vukovar, Đakovo, Županju i bili na Vinkovačkim jesenima. Proputovali smo Baranju, bili u Valpovu i okolnim mjestima – naglasio je.

Dodao je kako su dijelili jabuke i mandarine, pomagali članovima u nabavci ogrjevnog drva, a i ponovno smo uveli plesnjak u Štakorovcu.

– O 2020. godini neću ništa reći osim da se više nikad ne ponovi – istaknuo je u svom izvješću Željko Tašler predsjednik.

Dragan Vicković/prigorski.hr


[ssba]