Obilježena 30-ta godišnjica odlaska 185 policajaca sa sjevera Hrvatske u obranu Vukovara

11. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Obilježena 30-ta godišnjica odlaska 185 policajaca sa sjevera Hrvatske u obranu Vukovara

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL


U organizaciji podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te varaždinske i međimurske policijske uprave u Varaždinu je obilježena 30-ta godišnjica od kako je 185 policajaca iz Čakovca, Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa i Ivanca krenulo u obranu Vukovara.

Dan zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin i 30. godišnjice njihovog odlaska u obranu Vukovara obilježen je svetom misom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća te svečanom akademijom u Varaždinu.

Nakon je postrojbi na svečanoj sjednici Županijske skupštine uručeno posebno priznanje varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je na svečanost kako je upravo ta postrojba u obrani Domovine dala najviše od sebe.

“Nažalost, trebalo je proći 30 godina da im Varaždinska županija oda priznanje, a isto tako, trebalo je proći 30 godina da varaždinski policajci dobiju svoj spomenik”, rekao je župan. Stoga je najavio  otvorenje spomenika za 37 poginulih i nestalih policajaca koji će biti otkriven 17. rujna ispred zgrade PU varaždinske.

Načelnik policije Predrag Benčić naglasio je neupitnu važnost policajaca koji su sudjelovali u obrani Vukovara istaknuvši kako je velika većina njih završila u koncentracijskim logorima dok je 21 policijski službenik dao svoj život za Domovinu.

Pomoćnik zapovjednika zasebne postrojbe PU varaždinske Ivan Piskač naglasio je kako emocije i sjećanja i nakon 30 godina još uvijek žive. “Moramo očuvati uspomenu na poginule i nestale i odati im počast kakvu zaslužuju”, zaključio je. (Hina)

Facebook Comments


[ssba]