Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever prigodno će obilježiti u utorak, 5. travnja 2022. godine, u Sveučilišnom centru Varaždin.

Tim povodom jedan od najuspješnijih varaždinskih sportaša Enes Garibović održat će u 16 sati predavanje na temu važnosti usvajanja zdravih navika, pravilne prehrane te će kroz vlastito iskustvo promovirati važnost sporta i fizičke aktivnosti.

Nakon predavanja studenti će se preseliti na obližnje sportsko igralište Centra za odgoj i obrazovanje “Tomislav Špoljar”, gdje će zajedno sa rukometašima Gradskog rukometnog kluba Varaždin održati simulaciju treninga i napraviti nekoliko vježbi.

Brojni studenti Odjela za sestrinstvo volontirali su tijekom pandemije Covid-19 te su na taj način pokazali inicijativu za pomoć u zajednici. Uloga zdravstvenih djelatnika nije samo u pružanju zdravstvene skrbi nego i u promociji zdravog načina života, prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja.

Upravo je cilj ovog obilježavanja motivirati studente da uz sve svoje studentske i radne obaveze odvoje vremena za sportske aktivnosti i na taj način rade na očuvanja svog zdravlja. Studentima će se pridružiti i nastavnici Sveučilišta Sjever.