U petak, 15.04.2022. godine u 07:05 sati, došlo je do puknuća opskrbnog cjevovoda javne vodoopskrbne mreže DN 225 na Trgu kralja Tomislava ispred broja 3. u Koprivnici. Kvar na vodoopskrbnoj mreži detektiran je u nadzorno upravljačkom sustavu kao nagli pad tlaka u vodoopskrbnom sustavu, a isti je dojavljen i od strane stanara na Trgu kralja Tomislava, izvijestile su Koprivničke vode.

Dežurne ekipe Koprivničkih voda odmah su izašle na teren i započele sa zatvaranjem istjecanja na opskrbnom cjevovodu, a nakon prekida istjecanja vode, zatvaranja vodovoda, te stavljanjem u pogon alternativnih dobavnih pravaca pitke vode, u 07:30 sati uspostavljena je normalizacija vodoopskrbe i tlaka u vodoopskrbnom sustavu. Zbog intenziteta kvara u vodoopskrbnom sustavu došlo je do pada tlaka, što su osjetili korisnici vodnih usluga na užem sjevernom dijelu uslužnog područja grada Koprivnice.

Sanacija kvara započeta je odmah, te će se nastaviti tijekom današnjeg dana. Predviđeni završetak sanacije kvara na vodoopskrbnoj mreži je danas oko 14 sati, a za vrijeme trajanja sanacije kvara nije bilo i neće biti poremećaja u vodoopskrbi, te će svi korisnici na uslužnom području imati standardnu isporuku vodne usluge osim korisnika vodnih usluga na manjem dijelu Trga kralja Tomislava i Trga Podravskih heroja u Koprivnici, kojima će opskrba vodom biti osigurana cisternom koja će biti pozicionirana na Trgu Podravskih heroja ispred br. 3.