Obavijest o privremenom zatvaranju prometnica povodom “Europskog tjedna mobilnosti”

17. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Obavijest o privremenom zatvaranju prometnica povodom “Europskog tjedna mobilnosti”


Zbog održavanja Europskog tjedna mobilnosti privremeno će se u subotu, 19. rujna u vremenu od 7.00 do 23.00 sata za promet motornih vozila zatvoriti Ulica Antuna Nemčića od Trga mladosti do početka Zrinskog trga ( do 9 sati dozvoljen prolaz vozilima koja vrše dostavu i od 7 do 12 sati vozilima koja koriste usluge autopraonice Vitelj jednim prometnim trakom) te u utorak, 22. rujna u vremenu od 8.00 do 13.00 sati Ulica Đure Estera od raskrižja s Vijećničkom ulicom do raskrižja s Frankopanskom ulicom.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, kao tijelo zaduženo za nacionalnu koordinaciju Europskog tjedna mobilnosti u Republici Hrvatskoj, poziva vas da se uključite u najveću manifestaciju posvećenu održivoj urbanoj mobilnosti koja se, uz financijsku i političku potporu Europske komisije, održava u razdoblju od 16. do 22. rujna.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.

Europski tjedan mobilnosti pruža idealnu priliku za prezentaciju održive mobilnosti lokalnim stanovnicima i objašnjenje izazova s ​​kojima se gradovi suočavaju. Sudjelovanje u kampanji gradovima pruža priliku približiti građanima prednosti izbora ekološki prihvatljivijeg prijevoza kojim bi se ostvario napredak u smjeru što kvalitetnije mobilnosti u Europi.