NOVO U KRIŽEVCIMA – PRINT DESIGN Vlasnik Zdenko Radić: Kod nas možete naručiti zaista već od jedne pa do nekoliko tisuća komada naljepnica

2. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Intervjui NOVO U KRIŽEVCIMA – PRINT DESIGN Vlasnik Zdenko Radić: Kod nas možete naručiti zaista već od jedne pa do nekoliko tisuća komada naljepnica


Tvrtka “Print Design” nedavno je započela s radom u Križevcima, a vlasnik Zdenko Radić kroz razgovor nam je približio o kakvoj ponudi je riječ i po čemu je posebna.

Kako ste odlučili pokrenuti posao printanja etiketa?

Na hrvatskom tržištu postoji više stotina tiskara koji između ostaloga printaju etikete i naljepnice. Manje naklade rade iz arka, a velike iz role. Međutim, pokazalo se da postoji segment kupaca kojima nisu potrebne velike naklade, ne žele ili nemaju potrebu gomilati zalihe na skladištu a žele kvalitetan tisak i naljepnicu izrezanu na format ili u roli koju između ostalog mogu koristiti za aplikator ili etiketirku.

Svjetski lider za digitalni tisak Oki Electric Industry Co.,Ltd prvi je reagirao i na tržište izbacio digitalni kolor LED printer rezolucije 1200×1200 dpi, koji uz CMYK konfiguraciju koristi i bijelu boju. Radi se o modelu OKI Pro1050 kojeg i mi koristimo u proizvodnji naljepnica.

radic3

Zašto je bijela boja bitna?

Bijela boja pruža mogućnost tiska na potpuno crni ili bilo koji kolor, glatki, sjajni, mat, strukturirani, satenirani papir ili sintetički materijal (polypropyllene, polyester).
Obzirom da je printer baziran na LED tehnologiji, kod tiska ne razvija visoku temperaturu kao obični laser štampač pa su i mogućnosti odabira materijala za print šire i fleksibilnije. Bijela boja pruža mogućnost tiska i na transparentne – prozirne materijale.

radic9

Koje količine, dimenzije i oblici naljepnica se mogu naručiti?

Kod nas možete naručiti zaista već od jedne pa do nekoliko tisuća komada naljepnica od 2,6-13 cm širine do 130 cm dužine. Što se tiče oblika, koristimo Print&Cut tehniku, kod koje već isprintani materijal stavljamo u računalno upravljan rezač – Digital Label finisher, koji po vašem prijedlogu precizno izrezuje bilo koji oblik naljepnice te po potrebi je i laminira – plastificira.

radic4

Na koje korisnike računate u prodaji vaših naljepnica?

Obzirom da je tisak otporan na UV, vodu i kemikalije, etikete su posebno pogodne za farmaceutsku i kemijsku industriju, ali isto tako i za proizvođače hrane i pića.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, pogotovo lokalne OPG-ove (vinare, proizvođače meda, pivare) i ostale da nam se obrate s povjerenjem.

radic2

U sklopu tvrtke PRINT DESIGN djeluje i već mnogim mladencima poznati PROFOTO STUDIO

Industrija vjenčanja, pritom mislim na restorane, glazbenike, fotografe… dijeli sudbinu ostalih poslovnih grana pogođenih pandemijom koronavirusa.

radic10

Slijedom toga odlučili smo se preseliti u veći prostor kako bismo proširili usluge. Tako sada pored snimanja vjenčanja u našem studiju pružamo usluge ekspres izrade fotografija za dokumente, print fotografija i plakata do širine 90 cm kao i uslugu atelijerskog fotografiranja.

Istaknuo bih po meni i dva najinteresantnija dijela vezana na čuvanje uspomena. Svi mi imamo u memorijama računala i mobitela tisuće fotografija koje zapravo imamo onoliko koliko nam je ispravan neki hard disk ili mobilni uređaj.

radic7

Neke važnije fotografije sačuvat ćete jedino ako ih pretvorite iz digitalnog u klasični medij. Na naš mail [email protected], FB: www.facebook.com/profoto.studio.krizevci/ ili instagram – www.instagram.com/profotostudio1/ jednostavno porukom pošaljite fotografije koje želite isprintati i one vas čekaju u našem studiju.

Isto tako, vršimo uslugu digitalizacije vaših starih VHS, VHSC, SVHS, HI8 i Digital 8 kazeta. Prebacit ćemo ih na DVD ili USB memoriju i tako sačuvati od zaborava. Za sve informacije stojimo na raspolaganju na adresi Franje Tuđmana 20 u Križevcima – Tehnološki park Križevci (Upravna zgrada, zadnji lokal od Choco bara) ili na broj mobitela 091/3011 555.

radic5radic6

Facebook Comments