Novo dizalo u zgradi gradske uprave Svetog Ivana Zeline

28. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Novo dizalo u zgradi gradske uprave Svetog Ivana Zeline


Projekt ugradnje dizala u zgradi gradske uprave Grada Svetog Ivana Zeline od velike je važnosti za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti jer im omogućava pristup do gradskih službi ali i do drugih državnih i županijskih službi koje djeluju u zgradi.

Ukupna vrijednost radova ugradnje dizala iznosila je 496.221,21 kuna, a dio sredstava u iznosu od 190.000,00 kuna osigurano je putem prijave na natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja.

“Ugradnjom dizala ostvaren je još jedan od strateških ciljeva iz Strategije razvoja Grada Svetog Ivana Zeline, a to je sustavno prilagođavanje infrastrukture sukladno potrebama osoba s invaliditetom”, izjavio je gradonačelnik Hrvoje Košćec te napomenuo da je uz dizalo prilagođen i sam ulaz u zgradu, a isto tako se je vodilo računa da pješački koridori uz novoizgrađeni kružni tok u centru grada budu projektirani i izvedeni tako da osiguraju lakši pristup osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Osim osoba s invaliditetom, kojima je dizalo primarno namijenjeno, dizalo mogu koristiti i svi ostali građani koji obavljaju svoje poslove u zgradi Grada Svetog Ivana Zeline.

Simbolična svečanost održana je uz prisustvo članova Udruge Srce-Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, direktora izvođača radova tvrtke Dizala ekskluziv d.o.o. Damira Hucika i projektantice te stručnog nadzora ovl. arh. Jagode Renuša, dipl.ing.arh. iz tvrtke Renova d.o.o.

Facebook Comments