S novitetima na ovogodišnjoj Picokijadi kreće se već od petka, kad se nakon velike samostalne izložbe majstora hiperrealizma Zorana Homena u Muzeju grada Đurđevca, u 20 sati po prvi puta otvaraju vrata zbirke doajena naivnog slikarstva NAIVE ART ATELIER Pere Topljaka Petrine. Dani otvorenih vrata Topljakove zbirke bit će u dvorištu njegove obiteljske kuće u Ulici Đure Basaričeka 47, a bit će otvorena do 30. lipnja svaki dan od 10,00 do 20,00 sati. U subotu se pak od 10 sati na Čepelovečkom vinogradarskom bregu otvaraju stare podravske kleti. U klijeti Mate Majstorovića nakon dugo vremena okupit će se članovi Likovne kolonije Čepelovečki breg, koji će svoje slike pokazati na ovom 20. likovnom susretu.

I ove će se godine nakon velikih koncerata s najpoznatijim hrvatskim estradnim zvijezdama u dvorištu ispred Starog grada nastaviti glazbena događanja. Tako će u petak i subotu, nakon koncerata Gorana Bareta i Majki te Željka Samardžića, na Old Town After-ima posjetitelji moći uživati u hitovima Red Hot Chili Peppersa, house glazbi, multimedijalnom light showu i nastupu dva DJ-a.

Posebno su zanimljive novosti vezane uz etnografske priče, a odvijat će se u nedjelju, zadnjeg dana Picokijade. One pred publiku vraćaju nekadašnje jako posjećene priredbe, pa će se tako prije povorke aranžiranih kola Podravina od leta do leta odviti i dobro poznati Trk na mlekaro. Do Trga sv. Jurja će se na starim biciklima u kanticama prevoziti mlijeko, a nakon povorke na ŠRC-u će se odigrati revijalna utakmica Debeli vs. Guravi. U nedjelju će u jutarnjim satima biti organiziran i Dan otvorenih vrata dvora Barnagora gdje će podsjetitelje dočekati Andrija Maronić na cimbulama i Stela Rade s harmonikom.

U nastavku možete pogledati ovogodišnji program manifestacije: Picokijada 2024.