Nakon što su prošlog tjedna ispred domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu postavljeni šatori i kontejneri u kojima se obavljaju poslovi trijaže pacijenata, trijažni šator je postavljen i ispred Doma zdravlja u Križevcima.

Cilj ovoga je kako bi uz ranije postavljen kontejner, pacijenti i zdravstveni djelatnici imali što adekvatnije uvjete s obzirom na dolazak hladnijih dana i pogoršanja vremenskih uvjeta te povećanje broja testiranja i novooboljelih od bolesti COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije.

Županijski Stožer je prepoznao nužnu potrebu postavljanja šatora i kontejnera, a postavljeni su u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite RH i uz pomoć Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Trijažni šator Križevci (2)

Šator je namijenjen pacijentima koji ispred Doma zdravlja čekaju na ulazak u ambulante budući da sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama nije moguć njihov ulazak u većem broju, zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

– Molimo građane za razumijevanje i strpljenje na ulazima u ambulante domova zdravlja i u Koprivnici i Đurđevcu, obzirom na povećane potrebe za obradama i zdravstvenim pregledima. Podsjećamo kako je pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručili su iz Stožera.

Trijažni šator Križevci (3)