Novih 16 osoba zaraženo u Međimurskoj županiji

21. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Novih 16 osoba zaraženo u Međimurskoj županiji

Pixabay


Kod novih 16 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Međimurskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Testirano je 111 uzoraka te evidentirano 16 pozitivnih nalaza, što je 14,41 posto pozitivnih od broja testiranih.

Dosad je u mikrobiološkom laboratoriju županijskog Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67.834 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. U protekla 24 sata oporavilo se 12 osoba, pa je u županiji trenutno aktivno 120 slučajeva zaraze.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječi se 12 covid pozitivnih pacijenata, od kojih je jedan hospitaliziran u protekla 24 sata. Iz bolnice je otpuštena jedna osoba, a nema pacijenata na invazivnoj respiraciji.

Iz Stožera su priopćili da svi građani koji se žele cijepiti mogu to učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec. (Hina)