Nogometni klub Radnik Križevci danas je održao konferenciju za medije, a na kojoj je predstavljen novi trener. Radi se o poznatom riječkom stručnjaku, nekadašnjem reprezentativcu, kapetanu HNK Rijeka Damiru Milinoviću (51).

Dopredsjednik kluba Vitomir Mijić istaknuo je zadovoljstvo postignutim dogovorom te naglasio kako se ovim potezom klub stavlja na još jedan viši nivo. -Jedva čekam da krenemo u novu sezonu – kratko je poručio Milinović.

Img 7796

Milinović se uvodno zahvalio upravi kluba kao i dopredsjedniku na ukazanom povjerenju. -Nije mi bilo teško prepoznati ambiciju i želju kluba za nečim više. Ove zdrave ambicije kluba su ono šte me najviše raduje i da se klub ponovo želi boriti za sam vrh. Nadam se da ću opravdati povjerenje uprave, ali posebno navijača. Zato mi je bitno da napravi sinergiju svi zajedno, jer bez navijača, simpatizera i, naravno, uprave kluba ne može se napraviti kvalitetan rezultat – kazao je Milinović.

Img 7793

Što se tiče igračkog kadra, Milinović je naglasio da će prvo vidjeti što od igrača nudi križevački bazen. -Tu ćemo zajedničkim radom procijeniti koji su igrači najbolji. Sigurno će biti potrebna i određena pojačanja, ali posebno ćemo voditi brigu o mladim igračima. Moramo napraviti jedan spoj mladosti i iskustva, jer vidjeli smo svi koliko je ova liga zahtjevna – rekao je.

Img 7802

-Vidjelo se to zadnjih par kola. Osobno sam mislio da će Radnik na kraju biti prvak, ali eto, to je nogomet. Na meni je da nastavim dobar rad svojeg prethodnika i nadam se da ću uspjeti u tome – istaknuo je Milinović.

-Ne želim ovdje dovesti igrače, koji će iskorištavati klub. Želim igrače koji žele raditi, žele učiti, koji se žele dokazati. Moramo odabrati ono najbolje, ali posebna pozornost će biti na domaće igrače, jer bez domaćih igrača niti uspjeha niti publike na tribini – poručio je.

Img 7803

Prozivka igrača održat će se 15. srpnja, a ovih dana bit će definirane i sve prijateljske utakmice. Početak prvenstva u Super Sport 2. NL je 24. kolovoza.