NOVI TRENER Podravka Vegetu u novoj sezoni će voditi Neven Hrupec

9. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sport NOVI TRENER Podravka Vegetu u novoj sezoni će voditi Neven Hrupec

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL


Na sjednici Nadzornog odbora Rukometnog kluba Podravke s.d.d. koja se danas održala u službenim prostorijama kluba, jednoglasno je odlučeno kako će Podravku Vegetu kroz sportske ciljeve zacrtane za novu sezonu, voditi trener Neven Hrupec.

Profesor Neven Hrupec je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje rukomet, a osim profesorskog iskustva kroz svoju se profesionalnu karijeru educirao i kao trener, a kruna tog predanog rada je i EHF-ova Master pro Coach licenca.

Neven Hrupec, je rođeni Koprivničanac i 46 mu je godina. Svoj je profesionalni put još 1998. godine započeo u Podravkinoj školi rukometa. 2000. je godine postao pomoćni trener prof. Ivanu Palu, a u tom je razdoblju s Podravkom sudjelovao i u najelitnijem europskom natjecanju, Ligi prvakinja. Iste te godine i u EHF kupu, kao pomoćni trener te od veljače 2003. kao glavni trener prve ekipe.

Svoj trenerski put s prvom ekipom nastavlja u Podravka Vegeti od 2010.-2013. godine gdje je ekipa ostala u top-12 Lige prvakinja u Europi, a osvojeno je i 2. mjesto u Regionalnoj ligi te tri uzastopne krune u kupu i prvenstvu. Ukupno je s Podravkom osvojio četiri prvenstva i četiri kupa te je čak četiri puta došao do grupne faze u Ligi prvakinja. Od 2004. godine do 2010. Hrupec je bio i izbornik Ženske juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske, a 2009. je na Mediteranskim igrama u Italiji osvojio Zlatnu medalju.

Osim bogatog iskustva koje je stjecao u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj posljednjih osam godina trenerski zanat je brusio u inozemstvu, najprije kao izbornik Ženske talijanske rukometne reprezentacije. Nizali su se rezultati i s ostalim inozemnim klubovima poput talijanskog Salerna s kojim je osvojio talijanski Superkup i Prvenstvo.

Nastupio je i u EHF Kupu s ekipama koje je vodio (Ploiesti, MKS Lublin, Jomi Salermo). S poljskim Sczeczinom igrao je finale Challenge kupa te s istim klubom finale Nacionalnog kupa u 2019. godini. U istoj se godini ponovno našao na mjestu izbornika talijanske reprezentacije. Od 2019. do danas je trener rumunjske Dunarea Braila s kojom je napravio povijesni uspjeh te je u aktualnoj sezoni ovu ekipu uveo u Europsku ligu. Iza trenera Nevena Hrupeca je bogato međunarodno iskustvo. Rekao je i svoje prve dojmove za klupske stranice.

– Osjećaj je nevjerojatan. Emocije se ne mogu opisati tako jednostavno, ali ja sam izuzetno sretan i u ovom trenutko ne mogu vjerovati da ću se vratiti kući nakon toliko godina. Trebat će vremena da shvatim da je zaokruženo jedno dugo razdoblje rada u inozemstvu i da sam ponovno dobio priliku vratiti se svojoj kući, obitelji i u svoj klub koji me stvorio kao trenera – rekao je.

Dodao je kako ciljevi koji će biti postavljeni pred njega bit će izazov kojem se raduje i siguran je da će napraviti sve i uložiti maksimalne napore da ih i ostvari.

– Svjestan sam odgovornosti i težine ovakvog izazova, ali se osjećam jako motivirano i jedva čekam da se vratim. Ovim putem želim zahvaliti RK Podravki na ukazanom povjerenju i trudit ću se da svo svoje znanje i iskustvo stavim na raspolaganje klubu te da predanim i odgovornim radom odnosom doprinesem dobrim rezultatima kluba na svakom nivou – rekao je trener Neven Hrupec za klupske stranice.

S trenerom Zlatkom Saračevićem je bila potpisana trogodišnja suradnja. U prvoj sezoni u Koprivnici vratio je Podravka Vegetu u najelitnije europsko natjecanje. Prošle je sezone ekipa došla do polufinala EHF Kupa nakon 12 godina, ali nažalost Covid je izbrisao rezultate cijele sezone, kako u Europi tako i u domaćoj ligi i Kupu. U aktualnoj sezoni cilj je bio prolazak u sljedeću fazu Lige prvakinja kao i osvajanje dvostruke krune no zbog brojnih poteškoća u treniranju i ozljeda koje je donijelo pandemijsko razdoblje, europski ciljevi neće biti ispunjeni, a preostala su još dva, Kup i Prvenstvo Hrvatske. Zbog svega navedenog, klub je odlučio trogodišnju suradnju s trenerom Zlatkom Saračevićom po završetku sezone i prekinuti.

Treneru Zlatku Saračeviću klub se od srca želi zahvaliti što je dostojanstveno i ponosno pronosio ime RK Podravka Vegete. Vjerujemo kako će i do kraja sezone biti posvećen ekipi pred kojom su još dvije europske utakmice i da će ove godine u Koprivnicu zajedno sa stožerom donijeti dvostruku krunu koja je na početku i bila zacrtana uz već spomenuti, ali ipak neostvareni cilj u Europi. Kratak komentar dao je i trener Zlatko Saračević.

”Do kraja sezone radit ćemo najbolje što možemo, a cilj je i ove godine, dvostruka kruna u Kupu i Prvenstvu Hrvatske”, rekao je trener Saračević.

Facebook Comments