Na redovnoj izbornoj skupštini HSU-a Županijske županije koja je održana u Zaprešiću, za predsjednika je ponovo izabran Mario Cvitan. Skupštini je nazočio i predsjednik Stranke, umirovljeni general Veselko Gabričević.

Izvješće o četverogodišnjem radu podnio je stari-novi predsjednik Mario Cvitan, čiju je kandidaturu za novi mandat na čelu županijske organizacije poduprlo svih 12 temeljnih organizacija, a skupština ga je – očekivano – jednoglasno ponovo izabrala za predsjednika.

– Tijekom mandata od 2017. do 2021. godine imali smo veći broj izbora. Na žalost, nismo ostvarili planirano niti smo uspjeli mobilizirati naše biračko tijelo. Umirovljenicima nismo uspjeli objasniti koliko je važno zaokružiti HSU i dati preferencijalni glas njenom kandidatu. U unutar stranačkim izborima pobijedio je umirovljenim, general Veselko Gabričević – rekao je Mario Cvitan, predsjednik ŽO HSU u svom izvješću.

Dodao je kako je prošlo vrijeme improvizacija i amaterizma u politici i da se ‘jednostavno moramo prilagoditi novim zahtjevima koje pred nas stavlja bavljenje politikom’, jer narodski rečeno nitko ti ništa neće pokloniti.

Jednostavno moraš puno truda i pameti uložiti da bi nešto dobio, zaključio je. Na pitanje ‘Što očekuje ŽO HSU SMŽ’ u narednom mandatnom razdoblju?’ Cvitan naglašava:

– Prije svega osnovati organizacije tamo gdje smo ih izgubili (Kloštar Ivanić, Kravarsko) ili nemamo. Raditi na jačanju naših gradskih i općinskih organizacija kako bi što više naših članova bilo uključeno u rad mjesnih odbora i kroz njih utjecalo na rješavanje problema u pojedinim kvartovima i mjestima. Moramo vratiti povjerenje umirovljenika. Ne sumnjam da će umirovljenicima uskoro još jednom trebati pomoć. Kad se to dogodi mi ćemo biti spremni – zaključio je.

Novi potpredsjednici su Milivoj Iveković (Zaprešić) i Josip Sesan (Dugo Selo). Predsjedništvo Županijske organizacije po funkciji čine predsjednici općinskih i gradskih organizacija, te još četiri izabrana člana, a to su ovoga puta Đuro Legin, Branko Ivček, Zvonko Ključarić i Vinko Habun.

Novi Nadzorni odbor čine: Josip Brajdić, Đuro Turković, Željko Tašler, Katica Božićević i Ivan Hribar. Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević najavio je kako će stranka zajedno s okupljenim ekspertima već dogodine vladajućima predložiti model reforme mirovinskog sustava, a jedan od zadataka je – kaže – povećanje broja članova, dok se za naredne lokalne izbore HSU počinje  pripremati već od iduće godine.

Dragan Vicković/prigorski.hr