U pratnji predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petra Gatarića i direktorice socijalnog poduzeća Hedona d.o.o. Alemke Lončar, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup obišli su novi proizvodni pogon križevačke tvornice čokolade.

hedona4

Novi proizvodni pogon nalazi se u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci i prostire na 600 metara kvadratnih, te je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, objasnila je direktorica Lončar.

hedona

Prostor je uređen po najnovijim standardima, a po nabavi novih strojeva sam proizvodni kapacitet će se utrostručiti. U planu je uskoro uvesti hladni tunel, inovaciju koja će ubrzati samu proizvodnju, a neće utjecati na kvalitetu.

U planu im je krenuti i s proizvodnjom dražeja, a uveli su posebnu funkcionalnu čokoladu s dodatkom antioksidansa čime su, kako kaže direktorica Lončar, spojili ukusno sa zdravim.

hedona2

Zamjenik Šaško je istaknuo zadovoljstvo ovako lijepo uređenim novim proizvodnim pogonom naglasivši kako mu je drago da sada rade u puno boljim uvjetima koji su u potpunosti prilagođeni osobama s invaliditetom, a ne kao prije kada su na raspolaganju imali samo 70-ak kvadrata. Ujedno im je čestitao na osvajanju prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju.

hedona3